Hoe lang duurt het

tattoo verwijderen laserbehandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van de tattoo. Een gemiddelde tattoo van 10 cm x 15 cm duurt per lasersessie ongeveer 20 minuten.

Aantal behandelingen per tattoo

Het aantal behandelingen van zo’n tattoo is afhankelijk van de lichtgevoeligheid van de huid. Een lichte huid kan alleen met een lagere lichtintensiteit van de laser behandeld worden. Dat betekent dat de tattoo vaker behandeld moet worden. Een donkere huid is minder lichtgevoelig en kan met een hogere kan een hogere lichtintensiteit van de laser behandeld worden. Meestal kan dan met minder behandelingen worden volstaan.

Kleuren tattoo verwijderen

Daarnaast is de sterkte en kwaliteit van de gebruikte inkt en het kleurgebruik bepalend. Ook hoe diep de inkt in de huid is doorgedrongen, “tattoo over tattoo” en kwetsbaarheid van de huid hebben invloed op het aantal behandelingen.

Huidskleur

Bij een erg lichte huid is 8 tot 10 behandelingen een goede indicatie. Een donkere huid heeft vaak al aan 4 tot 6 behandelingen genoeg.

Herstel van huid

Omdat de huid moet herstellen kan pas na 6 weken de vervolgbehandeling plaatsvinden. Hierdoor duurt het wel even voordat uw tattoo verdwenen is.

Hoe lang duurt het

Tijdens de gratis intake wordt duidelijk hoe lang een lasersessie duurt en hoeveel handelingen u nodig heeft.

Via het contactformulier kunt u een intakegesprek aanvragen.

 

 


Scroll to Top